Hoppa till sidans innehåll

Ny indelning för Funktionärspoäng 2016


Halmstad Fältrittklubb är en ej vinstdrivande förening vilket innebär att alla intäkter går tillbaka till våra medlemmar i form av hästmaterial, mat och stallplats till dessa, personalkostnader för stallskötsel och ridlektioner, hinder och underlag mm.

Vi är beroende av vår tävlingsverksamhet för att finansiera detta och behöver därför våra medlemmars hjälp att arrangera dessa tävlingar och övriga arrangemang.

Halmstad Fältrittklubb har sedan 2012 valt att premiera de medlemmar som ställer upp ideellt på tävlingar, städdagar mm med funktionärspoäng. Dessa poäng kan man sedan lösa in mot diverse aktiviteter såsom uteritter på ridskolehästar, träningar, startavgifter, anläggningsavgift, resa till Gothenburg Horse Show mm.

Som funktionär inför och under tävling finns olika arbetsuppgifter såsom cafeteria, parkering, hinderbyggnad, städning mm. Flera av dessa poster kräver ingen förkunskap och du behöver inte heller fatta några tävlingsbeslut. Är man vårdnadshavare till barn under 13 år krävs det att du som vårdnadshavare följer med ditt barn av säkerhetsskäl. 

Intresse om att vara funktionär anmäler du till This is a mailto link

Här svarar vi även på eventuella frågor och funderingar, så välkommen att höra av dig! 

HFK har av tradition haft den ordningen av HFK:s medlemmar får betala halva tävlingsavgiften på egna tävlingar. Detta kommer ändras till 2016 då även HFK:s medlemmar kommer betala fullpris på tävlingar. Däremot kan man som tävlingsryttare förbinda sig att vara funktionär 4 st tävlingar, 4 timmar per gång under året och på så vis betala endast halva startavgiften för en häst på alla tävlingar arrangerade av HFK under antingen innevarande eller kommande år. Uppfyller den tävlande inte sitt åtagande, så faktureras fullpris i efterhand.

Poängberäkning, 1 poäng motsvarar 4 h arbete i HFK:s regi. Du rapporterar in dina timmar till den som är ansvarig för aktiviteten innan du går hem för dagen. Intjänade poäng är personliga och kan endast överlåtas mellan familjemedlemmar.

1 poäng: Anläggningsavgift för ett enstaka tillfälle, alternativt deltagande i en US-aktivitet.
2 poäng: 1 startavgift på klubbtävling i HFK:s regi, alternativt 1 uteritt på ridskolehäst.
3 poäng: Fria startavgifter för en häst under ett meeting på HFK:s tävlingar.
4 poäng: Hyra häst på ridskolan
 5 poäng: 

1 gratis ridlektion på ridskolan

6 poäng: 

1 gratis träning på privathäst för tränare anknuten till HFK

8 poäng:

1 gratis träning på ridskolehäst för tränare anknuten till HFK

10 poäng:

Gratis anläggningsavgift helår för nästkommande år, alt gratis ryttarlicens nationell för nästkommande år.

12 poäng:

Gratis bussresa och entrébiljett till Gothenburg Horse Show i HFK:s regi

Uppdaterad: 2017-07-17 18:19
Skribent: Anna Fallkvist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Postadress:
Halmstads FK - Ridsport
Mickedalavägen 35
30235 Halmstad

Kontakt:
Tel: +4635121570
E-post: This is a mailto link

Se all info

JB ingen bakgrund

agria_djurforsakring_200