Hoppa till sidans innehåll

Medlem


ENGAGEMANG – klubben är helt beroende av enskilda medlemmar och deras vilja att engagera sig!

 

För att kunna bedriva vår ridskole- och tävlingsverksamhet med hög kvalité till en rimlig kostnad utförs mycket av arbetet i föreningen ideellt. HFK är beroende av aktiva och engagerade medlemmar för att klubben ska fungera och fortsätta att utvecklas!

▪ RIDSKOLAN ger barn, ungdomar och vuxna möjlighet att utveckla sitt intresse för hästar och ridning. Den ger en stor grupp människor en meningsfull fritid. Till Ridskolan hör utbildningsverksamhet, handikappridning, ridläger, kurser, clinics och fritidsverksamhet. Viss tävlingsverksamhet erbjuds också i form av Pay´n Jump/ Pay´n Ride samt deltagande i HFK:s lag i de lägre divisionerna.

▪ TÄVLINGSVERKSAMHETEN ger tävlingsintresserade privatryttare möjlighet att tävla. HFk har ambitionen att utveckla verksamheten ytterligare vad gäller kvalité och utbud. Tävlingar ger ett fokus på träning till häst, skapar samhörighet samt ger förebilder även för de som inte tävlar. Tävlingar ger intäkter för klubben och synliggör vår verksamhet.

Halmstad Fältrittklubb är en icke vinstdrivande förening vilket innebär att alla intäkter går tillbaka till HFK och våra medlemmar, t.ex. i form av anskaffning av ridskolehästar samt skötsel och stallplats till dessa. Andra exempel är personalkostnader för stallets- och anläggningens drift och skötsel samt ridlektioner, tävlings- och träningshinder mm.

Vi är beroende av en fungerande verksamhet för både tävlingsverksamhet och ridskola för att finansiera ovanstående.
För att kunna bedriva tävlingsverksamhet och andra arrangemang behövs hjälp från såväl tävlingsryttare, föräldrar och ridskoleryttare.

HFK uppmuntrar alla sina medlemmar att vara delaktiga som funktionärer vid tex. tävlingar. Det är kul att vara funktionär och det är ett bra sätt att lära sig mer om hästar och tävlingar. Att arbeta tillsammans skapar klubbkänsla!
Det är däremot inte obligatoriskt att vara funktionär ett visst antal timmar utan vi hoppas på engagerade medlemmar som ser nyttan och nöjet med att vara funktionär i HFK!

För 2018 så uppskattar vi att det är tillräckligt om varje medlem "jobbar" i genomsnitt 16 timmar räknat på att vi är 300 medlemmar som hjälper till. (Det är viktigt att komma ihåg att vi alla har olika förutsättningar, erfarenheten säger att en del brukar göra mer och en del mindre)

Halmstads Fältrittklubb erbjuder dessutom alla sina medlemmar att ta del av ett bonussystem om man ställer upp som funktionär och man får 1 poäng för varje arbetad timme. Det innebär att man kan byta in sina funktionärspoäng mot exempelvis avgift för ryttarlicens, startavgift på Pay`n Ride mm mm. (Det finns i år 12 saker att välja mellan, listan finns på hemsidan under Medlem/ Funktionärspoäng  2018)

 

Uppdaterad: 22 FEB 2018 21:43 Skribent: Anna Fallkvist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Postadress:
Halmstads FK - Ridsport
Mickedalavägen 35
30235 Halmstad

Kontakt:
Tel: +4635121570
E-post: This is a mailto link

Se all info